Tömkörning/ridlektion

Idag hade vi tömkörning i skolan (vi började först 12.30, vilket var väldigt skönt).  Vi tömkörde 2 hästar, vi delade upp oss i två grupper och tömkörde i tur och ordning. Efter tömlörningen, vilken jag tror att gick bra för alla så hade vi ridlektioner. Det gick nog helt bra för mig, kanske inte det bästa nånsin men det gick tillräckligt bra för att jag skulle vara nöjd och glad. Vi red slalom och cavaletti i olika "former". Efter det ridlektionerna hjälpte jag min lärare med hennes häst och sen var det bara att fara hem ;)

Första blogg-designen




Det här var min första blogg-design :)

Ny blogg design

Fixade just en ny blogg design till min blogg :) Det är min andra som jag har gjort...är väldigt stolt över den ;)
Idag har det vari en ganska lång dag...att först stiga upp och slänga på sig kläder och äta lite morgonmål å sen var det bara att hoppa in i bilen för att börja köra iväg mot Kållby. Anledningen att jag skulle till kållby var för att "checka in" stallet jag skall vara på praktik i. Hela vägen gick det nog bra men vi körde lite för långt och sen tänkte vi inte alls hitta dit vi skulle ;) till slut kom vi rätt och gick å hälsade på ägaren av stallet. Hon berättade lite om ponnyerna och sen blev vi bjudna på kaffe och bulla NAMM... Efter det hoppade vi i bilen och körde hem, när vi var hemma gjorde mamma mat och nu så tittar jag på film och är på datorn :)

Ridlektion

Idag hade jag även en ridlektion i Böle. Det gick faktiskt bättre än jag trot, för hästen jag red på brukar vara väldigt trög...men idag var det mycket fart och energi i honom ;) Vi hade också tur med manege-lamporna, för de slocknade inte...sist jag red i manegen så blev det kolsvart och man såg ingenting :/
Jag är riktigt nöjd med hela dagen :) Imorgon skall jag åka till ett stall dit jag senare i februari skall på praktik :) Kanske lägger upp någon bild...Men det här är nu allt för mig just nu, det blir nu bara till att krypa till sängs så att man orkar opp någongång innan halva dagen har gått....

Lära Lära Lära

Onsdag
Idag hade lärarna planerat så att halva av klassen red idag och resten skuller rida på torsdag. De som inte red skulle planera en skritt övning och en trav övning, så att vi så smånigom kan hålla hela lektioner till varandra, vilket kan vara bra :) Jag red själv idag och planerade mina övningar till torsdag. Det var faktiskt kul att rida övningar som mina kompisar planerat. Det gick faktiskt riktigt bra för mig, hästen jag red lyssnade super på alla små hjälper och gick i form jättelätt. Före ridningen så hade halva klassen traktorkörning och resten städade stallet.
Torsdag
Idag hade jag lite svårt att stiga upp ur sängen på morgonen...men jag slapp nog :) På morgonen förde vi ut hästarna och sedan blev det att städa stallet, vilket gick ganska snabbt. Idag var det min tur att vara "stallsmästar". "Stallmästare" är en sak som vi just infört, det går ut på att varje elev i tur och ordning skall se till att allting i stallet blir gjort. Efter att stallet var klart så skulle vi ignetligen ha teori om DJURSKYDDSLAGEN, men vi fick besök av en veterinär som skulle raspa några hästar + göra böjtest på en. Efter det här så var det lunch och senare ridning. Idag var det min tur att hålla "lektion" och visa mina övningar som jag planerat. De som red verkade nöjd med övningarna och jag kände mig också nöjd :) Allra sist hade vi teori om beten & rasthagar.
Fredag
Idag hade vi kortdag, vi började kl.08.00-12.15 om man räknar med lunchen. Vi gjode så att vi red i 3 grupper och medan 1 grupp red så städade resten i stallet. Jag var i sista gruppen så jag behövde inte stressa ;) Idag hade vi en superkuul hopplektion vilket vi inte kunnat ha på länge eftersom vår manege inte varit i bästa skick. Ja tror att alla tyckte det var kul att hoppa ;) Själv har jag inte hoppat mycket fast jag ridit så pass länge som jag gjort (11½ år). Vi hoppade först ett kryss, efter det 2 studs sen 3 studs och sist ett kryss och ett 80cm rättuppstående. Det var SKIIT kuul att första gången hoppa ett 80cm rättuppstående :)

Löshoppning

Idag hade vi löshoppning i skolan vilket vi har börjat ha 1 gång i veckan. Vi hade även med oss 4st extra elever som var på "känn och upplev", vilket innebär att elver som går på 9:an kommer och bekantar sig med hästskötar utbildningen på YA!, såklart att de kanske åker till andra skolor också. Jag tror att alla som varit på "känn och upplev" till hästskötar utbildningen har varit nöjda och glada över att ha fått vara med och testa på hur det går till på linjen :). Vi har även en prao elev med oss som skall vara här en vecka. Löshoppningen gick faktiskt bra bara att vi hade en häst som tyckte det var lite för kul så det blev några väldigt roliga bocksprång ;). Efter löshoppningen så hade vi lite putsning av matkoppar och sånt + sadlar och träns. Före löshoppningen hade vi hunnit städa stallet, haft en intressant lektion i hästens anatomi och hunnit vara å äta lite. för man blir ganska hungrig av att hela tiden vara i farten ;P






1. Öga
2. Nacke
3. Panna
4. Nosrygg
5. Mule
6. Överläpp
7. Underläpp
8. Kindkedjegrop
9. Underkäke
10. Ganasch
11.Struprand
12. Hals


Tolka

Idag hade vi tolkning i skolan :) För er som inte vet så är det att man står på skidor eller så kan man sitta i en pulka bakom hästen. Jag själv har aldrig prövat men skall väl pröva det en dag då det inte blåser så pass bra som det gjorde idag ;) Efter att vi tolkat så hade vi ridlektion. Vi red i tre grupper, från början var det meningen att vi skulle ha ridit på ridplanen men det var ingen som ville då det blåste så vi red i manegen. Det gick helt bra förmig och för de andra i min grupp. Vi fick pröva de splitter nya cavalettina som lärarna köpt in till skolan. Det var faktiskt en kul lektion vi hade idag, fast ´själv tycker jag om nästan alla ridlektioner, vi kan säga så här: Bara jag får rida så är jag nöjd :)

Bilder från tolkningen:

Maukonens träningar

Igår var det Maukonens träningar vid skolan. Elever som ville fick vara med. Det var faktiskt ganska många som var med och såklart ville jag vara med. Man skall ju ta vara på alla tillfällen man får för att förbättra sig inom ridningen och hanteringen av hästar. Jag blev förvånad hur bra det gick för mig, hade inte trot att det skulle gå så bra :) För mig är det nog bara att vila just nu...är SUPER förkyld :/ det var lite bättre igår på rid träningen men idag när jag steg upp så hade jag både hosta och snuva :( Hoppas att det blir bättre... 


Första veckan

(Skrevs 15 januari)

Efter att varit ledig i några veckor va det ganska tungt att va i skolan en hel vecka :P
Men int klagar jag, det var också en skön vecka eftersom man fick ju se alla kompisar
och komma igång med ridningen efter att ha varit ledig i från det på jullovet.
Vi hade tur med vädret också så vi har ridit ute på ridplan några dagar, haft en härlig
terräng ritt med full fart på :P Vi har även haft tömkörning i början av veckan vilket var super kul.
I teori väg har vi börjat med hästens anatomi och beten & rasthagar. Vi har även hanterat en ung hingst
lite. Hoppas att nästa vecka blir lika rolig :)


Typiskt att man skall bli förskräkligt förkyld tills att man skall på träning med skolans
bästa häst enligt mig :P Hoppas att man inte får feber till imorgon(lördag), så att man kan vara med.
Tror nog att det skall gå bra men kommer väl att snyta mig varannan minut :/

Ikväll(fredag)skall man på en liten fest till min kompis som fyllde sjutton 13.1
Hon bjuder väl oss på något riktigt gott hoppas jag :P Hoppas också att hon tycker om presenten
som jag köpt åt henne tillsammans med några kompisar. Blev en lite dyrare eftersom vi var flera som köpte tillsammans :)






Skolan

7 januari
Idag var det dags för skolan igen efter ett skönt jullov. Det var lite jobbigt att stiga upp men det gick nog bra efter att man fått drika en kopp glögg och äta lite, sköönt att man fick en klasskompis som sälskap på vägen till skolan.
När man kom till skolan kändes det skönt att åter igen få fortsätta att pyssla om hästarna och såklart var det kul att se alla kompisar. Vi hade lite förändringar i våra rutiner och andra små förändringar. När vi fört ut hästarna var det bara att börja mocka :) När vi senare varit och ätit mat blev det dags för en liten ridtur... Jag fick Arnold som alla tycker att är jätte TRÖG förutom jag XD Jag bara älskar honom, han är så bara bäst. Nå nog pratat om det... vi hade en ganska kort timme eftersom det var så pass kallt. Arnold hade mycket mera fart än vanligt så det var en kul ridlektion :) När så dagen var slut kom pappa å hämtade mig å så fick jag en Polly-påse(godis)...NAMMMM. Hemma väntade maten så det var bara att hugga in. Ikväll händer inget speciellt så det är bara att slöa :P

Nya kläder

Idag beställde jag lite nya kläder från Ellos. Det var lite sommar kläder så att jag skulle få något att ha på mig i Egypten när jag åker dit :) Det blev en klänning, en bikini och lite annat småt & gott ;) Fick reda på av mamma att det var några saker som jag först skulle få någongång i mars eller nåt sånt, vilket jag inte blev glad över. Nå jag får nöja mig med allt annat som skulle komma inom 2 veckor.


NAMMM..

Idag fick vi matgäster till oss. Det var min morbror och lite andra personer... Mamma hade kokat och fixat ihop en helt underbar målitid, vilket hon alltid brukar göra när vi får matgäster :) Tycker att vi hela tiden skulle ha matgäster så att man skulle få så himla god mat hela tiden, fast jag tror att man skulle tröttna på det om man skulle få "lyx"mat hela tiden. Nu blir det snart att pyysa till sängs så att man orkar upp imorgon :)

Sååå kallt

Fredag
Idag var det så kallt att vi bara kunde rida i 30min.
Snacka om kallt... Men det var ganska skönt med en
kort ridtur också eftersom man skulle och rida på kvällen
också. Det var meningen att vi ridit i manegen på
kvällen men, strömmen for så det blev kolsvart i både
manegen och stallet... vi blev tvugna att rida där ute på
ridplanen och jag var absolut inte klädd för det, men det
gick nog helt okej, fast att det var så kallt :P

Lördag
Idag gjorde jag inte så mycket på dagen, var mest
på datorn, var ute och fotade lite åt pepparkakshus...
På kvällen åkte jag iväg till en kompis för att ha tortilla
kväll :), vi hade super kul och maten var såklart SUPER GOD :P

                                

Söndag
Morgonen var i princip likadan som på lördag förutom
att jag inte var så länge på datorn...vid 4 tiden gick jag/
mamma/min morbror och hans sambo på en långpromenad med
våra hundar. Det var faktiskt skönt att röra på sig lite, efter att
ha slappat i nästan två hela dagar :P När vi kom tillbaks så
kom min kompis till mig och vi tittade på Morden i Midsommer.
När hon åkte hem fick jag tråkigt och kom inte på något annat
än att gå och lägga mig :P


Chokladkaka

Idag har jag haft en lat dag. Jag har inte gjort mycket...
förutom att jag var och hälsade på min kusin och deras lilla bebis.
Vi fick en super god chokladkaka som var ny bakad och massor annat gott
till kaffet.

Kakan liknade den här lite :)

Efter kaffet satt jag en lång stund och lekte med bebisen, vilket han tyckte var jättekul :)
Vi hade en jätte trevlig släkt kväll idag och det var roligt att träffa såna som man inte träffat
på länge.
När vi kom hem startade jag upp datorn och började hålla på med att fixa/trixa med bilder.
Har ätit lite chips... nu skall jag börja gå och lägga mig, så att jag orkar upp i morgon ;)

Brrrrr..

Idag har det vari en kall dag..vi hade -21 grader när jag steg upp.
Blev tvungen att stiga upp tidigt idag...skulle få vaccination före resan
till Egypten. Min arm känns lite konstig men inget annat. Efter det blev det
bara att åka hem och lägga på sig varma ridkläder och åka iväg till Bergö
med en klasskamrat och hennes dotter. Vi hade det lite kallt men vi var ute i
terrängen i 2 timmar i alla fall :) Det var härligt att vara "omringad" av massor med
snö. Det var första gången som jag var dit så det var lite pirrigt, men jag vill absolut
åka dit igen ;)  Har haft en super rolig dag, fast det varit super kallt :P
Var även och hälsade på hos min farmor och åt massor med bullar ;)
Nu har jag inte så mycket mer att säga... men vi hörs snart igen ;)

Jaha

Jaha, nu va det ett nytt år :) Undrar no riktigt va som kommer att hända?
I alla fall så fick jag nu super gooood mat hos min moster :) Hon hade en
"liten fest" för släkten.
I går va det en skön kväll me min kompis... vi kollade på några filmer och
åt LITE godis och våran pizza som vi bakat. Lite otur med filmerna jag hade
hyrt... jag tog bara filmerna på måfå så de var inte så bra.
Prick kl. 00.00 gick vi ut och tittade på fyverkerierna och sen fortsatte filmkvällen.

Imorgon blir det att åka på en liten ridtur tillsammans med en klasskamrat
och hennes dotter. Hoppas att det blir kul :)

Det var nu allt från mig just nnu men vi hörs snart igen :)

RSS 2.0